3x het tuinhuis als multifunctionele ruimte

Opberging

Het vormt een binnenkopper misschien. Bij het openmaken van de tuinhuisdeur valt het oog vaak op een sneeuwschep, tuinstoelen, een barbecue, dierenvoer, een grasmaaier en al dan niet tuinhuis vol gereedschapleeggedronken bakken bier. Kortom: het tuinhuis biedt onderdak voor gereedschap, seizoensgerelateerde prullaria en allerlei andere dingen die je nergens anders kwijt kan. Maar een modern tuinhuis biedt zoveel meer potentieel dan enkel als schuur waar je al je rommel kwijt kan.

Mancave

Een tuinhuis leent zich ideaal tot vestigingsplaats voor een mancave. Het begrip “mancave” behoeft allang geen tekeningetje meer. De mancave is dé verzamelplaats voor bierdopjes, pizzadozen en optioneel, vrouwonvriendelijke teksten. Het vervangen bankstel van de woonkamer krijgt er een tweede leven als muntenverzamelaar. Uiteraard kan een uitgebreide minibar en een stookpot niet ontbreken. Het sanctuarium om andere stoere mannen uit te nodigen en voetbal, formule 1, of een andere sport te kijken. Kort samengevat: een luxe tuinhuis waar een man zich kan laten gaan zonder het gezaag van zijn andere helft van de trouwboek aan te horen.

Maar wie heeft al gehoord van de vrouwelijke variant van de mancave, de she shed?

She shed, hen hut, lady lair

In de she shed, ook wel “hen hut” of “lady lair genaamd, doen vrouwen vrouwendingen. Zo simpel is het. Bouw het tuinhuis om tot she shed en geniet middenin de natuur van al die vrouwendingen. Welke dingen dat zijn hangt af van de hobby’s en interesses van de eigenaresse. Variërende van knutselen, lezen, breien, bloemschikken, of een andere activiteit zoals schilderen. Geen twee dezelfde vrouwen, dus ook geen twee dezelfde she sheds. Elke vrouw kleedt haar tuinhuisje anders in. Een yogamat omringd met geurkaarsen en vloerkussens bijvoorbeeld. Of een geknutselde vlaggenlijn met een patchwork plaid, kleurrijke windlichten en vetplanten in zelfgeknoopte plantenhangers. Zo lang het tuinhuisje maar een inspirerende omgeving vormt. Een omgeving waar de dame in kwestie zichzelf kan terugtrekken, eventueel met vriendinnen. Een warm en veilig plekje waar je tot tot rust komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *