Coniferen haag

Als je op zoek bent naar een mooie haag, dan zijn coniferen de ideale planten om een mooie haag van te maken. Ze zijn mooi groen en ruiken ook nog eens heerlijk. Wat wil je nog meer!

Waarom kiezen voor coniferen?
Naast dat coniferen erg mooi en groen is, hebben ze nog meer voordelen. Zo ruiken ze heerlijk. Ook zijn coniferen geschikt om een mooie dichte haag te creëren, vooral als gekozen wordt voor een dichte conifeer.

Ook zijn coniferen over het algemeen winterhard en groenblijvend en ze gedijen goed op verschillende soorten ondergronden. Omdat ze snel groeien en goed te snoeien zijn vormen ze een erg mooie haag. Ook zijn er verschillende soorten coniferen beschikbaar, ieder met hun eigen prachtige groentint. Ook in de winter zal een conifeer mooi groen blijven, wat natuurlijk ideaal is bij een haag. Ook zullen de naalden niet of minimaal uitvallen.

Voor welke conifeer moet ik kiezen?
Er zijn verschillende soorten coniferen beschikbaar bij kwekers en tuincentra. De keuze voor de soort conifeer hangt onder andere af van de kleur (iedere soort is weer een andere kleur) en wat je ermee wil doen. Voor een haag wordt vaak gekozen voor de Californische Cypres, Leylandcypres, een taxussoort of een thuja-soort. Dit zijn namelijk mooie, stevige volle groene coniferen die een goede haag vormen.

Plant een conifeer per meter haag. Dit is meestal al genoeg om een mooie haag te creëren. Het voorjaar en het najaar zijn de beste momenten om te beginnen met het planten van je coniferenhaag.

Coniferen: wat moet je weten?
De conifeer is een prachtige, sterke plant, maar heeft uiteraard wel het nodige onderhoud nodig. Als je je haag mooi wilt houden, is het belangrijk om de coniferen regelmatig te snoeien. Coniferen zijn namelijk zeer snel groeiende planten en kunnen wel een meter per jaar groeien. Minimaal een keer per jaar, maar het liefste twee keer per jaar. Snoei niet met heet, zonnig weer, om te voorkomen dat de plant gaat verbranden. Als je kiest voor een keer snoeien, snoei dan in begin augustus. Wil je toch twee keer per jaar snoeien, snoei dan in juni en begin augustus. Let bij het snoeien op dat je niet in de bruine delen van de plant knipt. Dit houdt de groei tegen en is niet goed voor de conifeer.

Ook is het goed de coniferenhaag twee keer per jaar te bemesten met een speciale meststof. Zo houd je de haag mooi groen.

Bron: Homewishez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *