De beste Cortenstaal producten vind je hier

Misschien besef je het niet, maar overal om je heen vind je producten gemaakt van cortenstaal: buitenhaarden, vuurschalen, plantenbakken, houtopslagen en nog veel meer. De gemiddelde tuin in Nederland maakt gebruik van dit materiaal. Wat is cortenstaal precies en waar vind je de beste producten? In dit artikel vind je het antwoord op deze belangrijke vragen.

Waarom gebruiken tuinarchitecten graag cortenstaal?
Tuinarchitecten zijn dol op het gebruik van cortenstaal. Dit is een metaallegering dat bestaat uit ijzer, waar diverse mineralen aan toe zijn gevoegd om het sterk en duurzaam te maken. Dit zijn nikkel, chroom, silicium, fosfor en koper. In Nederland krijgen we te maken met verschillende weersomstandigheden. Producten van dit materiaal uit de tuin krijgen door regen, wind en andere weersinvloeden uiteindelijk een roestbruine kleur. Dit is een bijzonder proces waar enige tijd overheen gaat. Kun jij niet wachten om dit materiaal in de tuin te gebruiken? De beste cortenstaalproducten vind je hier.

Gaat cortenstaal roesten?
Misschien denk dat je het verkleuren van cortenstaal uiteindelijk roest met zich meebrengt. Het tegendeel is gelukkig waar, want dit materiaal is ontzettend sterk. Sterker nog: cortenstaal is te vergelijken met RVS en dat zegt wel wat. Alleen de toplaag van dit materiaal gaat roesten. Ook dit heeft een belangrijke functie, aangezien het een beschermlaag is voor cortenstaal. Daardoor zal de rest van het product niet gaan roesten, ondanks de roestbruine kleur.  Daardoor is dit materiaal niet alleen uiterst geschikt voor de tuin, maar bijvoorbeeld ook voor bruggen, hoge gebouwen en kunstobjecten. En wist je dat er tegenwoordig zelfs golfplaten van cortenstaal verkrijgbaar zijn?

Hoe verloopt het roestproces van cortenstaal?
Laten we eens verder duiken in het roestproces van cortenstaal. Er gaat enige tijd overheen voordat het zover is. Maar in de tuin is een beetje roest nu eenmaal niet te voorkomen. Tijdens het proces geeft het staal waarschijnlijk roestwater af. Dit kan er voor zorgen dat het cortenstaal wat afgeeft. Natuurlijk wil je niet dat dit jouw tuintafel of andere tuinproducten beschadigd. Zodoende raden we aan om producten van dit materiaal op metalen of houten platen neer te zetten. Op een gegeven moment heeft het materiaal een roestlaag ontwikkeld. En dan is het absoluut geen probleem meer om producten van dit materiaal op de tuintafel te zetten. De roestbruine kleur geeft jouw een industriële uitstraling en dat staat modern en stoer.

Waarom zijn producten van cortenstaal een aanwinst voor jouw tuin?
Het gebruik van producten van cortenstaal brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Zoals eerder gesteld hebben zware weersomstandigheden nauwelijks invloed op het materiaal. Het is namelijk corrosiebestendig en daardoor kun je er heel lang van genieten. Is het roest gedeelte eenmaal een feit, dan gaan cortenstaal producten jarenlang mee. Dit maakt het extra aantrekkelijk om jouw tuin aan te kleden met cortenstaal producten. Wat dacht je bijvoorbeeld van zuilen of plantenbakken in deze stijl? Of plaats een buitenhaard van dit materiaal, zodat je het ook koude temperaturen lekker warm hebt.