Digitale deursloten en handgrepen – voor of tegen?

In de wereld van het deurbeslag duurt het nooit lang voordat de beveiliging van een systeem ter sprake komt, en het lijkt er altijd op dat er evenveel oplossingen als ideeën zijn. Verzekeringsmaatschappijen kunnen de manier waarop het werk wordt uitgevoerd dicteren, omdat zij vaak vaste ideeën hebben over wat het beste is, en passende kortingen bieden als aan hun eisen wordt voldaan.

Soms is echter beveiliging nodig om mensen met criminele bedoelingen buiten de deur te houden. Er zijn andere momenten waarop beveiligde documenten worden bewaard, maar u een groot aantal mensen in het gebouw of delen van het gebouw moet toelaten. In dit geval wordt het typische slot- en sleutelsysteem erg omslachtig, omdat het moeilijk kan zijn om te beheren wie wel en wie niet toegang heeft tot de sleutel. Lees meer over slot- en sleutelsysteem hier: https://sleutelmaker.eu/huis-ter-heide

Een systeem dat erg in trek is, is het digitale deurslot met handgrepen. Dit type digitaal deurslot heeft een draaigreep, die de klink van de deur bedient; maar er moet een code worden ingevoerd voordat de klink kan worden gedraaid. De code voor de deur is een discrete opstelling van letters en cijfers die vooraf in het digitale deurslot en de deurkruk kunnen worden ingesteld.

De code-indeling bestaat meestal uit 2 verticale lijnen van toetsen. Aan de linkerkant zitten de toetsen 1 tot en met 5 en de letters x en y. Aan de rechterkant zitten de cijfers 6 tot en met 0 en de letters z en c. De code kan meestal maximaal 6 cijfers lang zijn en bevat idealiter ten minste één letter. De c-toets is een “clear”-toets, die moet worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de code niet wordt vervuild door eerdere invoegingen. Een cijfer of letter kan slechts eenmaal worden gebruikt en de code kan in willekeurige volgorde worden ingevoerd. Vervolgens wordt de code ingevoerd en de deur geopend. Als er een fout is gemaakt, kan de c-toets worden ingedrukt en de code opnieuw worden ingevoerd.