Een blokhut als kantoorinspiratie

Tegenwoordig werken veel mensen ook vanuit huis. Vaak maken ze dan een ‘studeerkamer’ vrij in huis die wordt gebruikt als kantoor om te werken. Als je een blokhut gebruikt als kantoor, hoef je geen kamer in huis op te geven hiervoor.

 

Tuinkantoor

Blokhutten en tuinhuizen zijn goed te gebruiken als tuinkantoor. Het is de ideale oplossing als je rustig vanuit huis wilt werken. Met een tuinkantoor kan je in alle rust zonder afleiding werken. Als je even pauze neemt ben je slechts enkele meters van je huis verwijderd. En als het goed is heb je in je tuin uitzicht op ‘groen’ wat heel rustgevend is. Voordat je van een blokhut een tuinkantoor maakt. Is het belangrijk om de blokhut goed te isoleren. Door isolatie kan je ook in koudere maanden van je blokhut of tuinhuis gebruik blijven maken.

 

Isolatie

Blokhutten en tuinhuizen zijn gemakkelijk te isoleren. In principe kan je dit zelf doen. Als je zelf niet zo heel handig bent kan je het natuurlijk altijd laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Voor de koude wintermaanden is het het beste om alles te isoleren. Vooral als je je blokhut of tuinhuis als kantoor gebruikt. Je moet hier dan vaak de hele dag doorbrengen en dit moet wel met een goede temperatuur. Je hebt dakisolatie, vloerisolatie en wandisolatie. Voor de ramen gebruik je dubbelglas om ervoor te zorgen dat de kou er niet doorheen komt. Voor dakisolatie gebruik je 4cm dikke isolatieplaten. Voor vloerisolatie kan je thermische platen van 4 cm dik gebruiken. En voor de wandisolatie gebruik je een extra binnenwand van 19 mm dikke wanddelen die gemakkelijk in elkaar geschoven kunnen worden door veer- en groefverbindingen. Als je zou willen zou je ook nog vloerverwarming aan kunnen leggen. Dit is wel aan de wat duurdere kant.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *