Een buitengewoon tuinfeest organiseren doe je zo

Binnenkort een tuinfeestje bij jou thuis? Begin dan op tijd met de voorbereidingen. Een tuinfeestje organiseren is namelijk niet zomaar gepiept, als je tenminste wil dat het een geslaagde party wordt. Je moet aan vanalles denken, van de datum tot de hapjes en drankjes. Hoe beter jij je feestje voorbereid, hoe meer jij van de avond zelf kunt genieten. Let op: sla hier niet in door, op de avond zelf moet je het echt los kunnen laten. In dit artikel geef ik je drie tips voor het organiseren van een geslaagd tuinfeestje. 

Een overdekt en beschut gedeelte

Er is niets zo veranderlijk als het weer in Nederland. De ene dag schijnt de zon volop en de volgende dag regent het dat het giet. Wanneer je een tuinfeestje organiseert zit je natuurlijk niet te wachten op regen, maar soms is het niet anders. Wil je niet dat iedereen naar binnen verkast wanneer de eerste druppels vallen? Zorg dan dat je een overdekt gedeelte toevoegt aan je feestje. Hier kunnen mensen schuilen voor de regen, maar dit is vaak ook een plek waar je beschut kunt staan voor de wind. Ben je van plan om tot in de late uurtjes door te feesten? Dan kan het ook handig zijn om heaters neer te zetten.

Zorg voor voldoende vermaak

Als je een feestje organiseert, dan wil je natuurlijk dat iedereen zich vermaakt op je feestje. Vaak komt het feestje vanzelf los als jij zorgt voor lekkere drankjes, hapjes en goede muziek. Wil je je feestje toch iets meer bijzonder maken? Dan kun je ook naar andere vormen van vermaak kijken. Denk hierbij aan het huren van een hottub, andere activiteiten of aan het inhuren van een liveband. Hierdoor weet je zeker dat je gasten (en jijzelf) zich prima gaan vermaken. 

Hapjes en drankjes

Iedereen die op een feestje komt heeft behoefte aan een lekker drankje en een lekkere versnapering. Zorg dan ook dat je van tevoren voldoende hapjes en drankjes inkoopt en hierbij een beetje rekening houdt met wie er komen. Komen er ook kinderen op het feest? Zorg dan dat je ook wat drankjes en hapjes voor de kinderen klaarzet. Geen zin om zelf uren de hapjes voor te bereiden? Dan zijn er ook voldoende bedrijven waar je dit uit handen kunt geven. Dit kun je dan van tevoren bestellen en de dag van het feestje ophalen of laten bezorgen. Hierdoor heb jij meer tijd voor de andere voorbereidingen en ben je zeker van overheerlijke hapjes.