Een hele tuin metamorfose

Twee jaar geleden heb ik een huis gekocht, maar nog nooit echt iets gedaan aan de tuin. Dit komt doordat ik eerst het huis zelf af wou hebben. Nu dit gebeurd is, is het tijd voor de tuin. Deze kan wel een flinke metamorfose gebruiken en de plannen zijn gemaakt.

Een duurzame overkapping 

Het eerste en belangrijkste onderdeel wat ik echt graag wou in mijn tuin is een overkapping waar je onder kunt zitten. Zowel in de winter als in de zomer wil ik daar gebruik van maken. Nu ben ik wat dieper op de materialen ingedoken en kwam tot een erg goede oplossing: een douglas houten overkapping

Een douglas houten overkapping is een duurzaam product en is gemaakt van douglas hout. Hier zitten geen schadelijke geïmpregneerde stoffen in en zo kun je jarenlang plezier hebben van zo’n overkapping. Het bedrijf wat ik gevonden heb om dit voor elkaar te maken is een gespecialiseerd bedrijf in douglas houten overkappingen. Ze produceren zowat alles zelf en maken alles in orde voor je aan huis. Samen met het bedrijf hebben we een erg mooie en strakke overkapping samengesteld waar ik niet op kan wachten. 

Afronding sfeer

Om de overkapping en de rest van de tuin goed af te maken wou ik graag wat sfeer creëren in de tuin. Dit heb ik gedaan door erg mooie en sfeervolle tuinverlichting. Denk hierbij aan spotverlichting die op verschillende plekken in de tuin en in de overkapping geplaatst worden. 

Het grote voordeel hiervan is dat deze spotverlichting moeiteloos zelf aan te sluiten zijn en op een schakelaar, dag en nacht sensor, aanwezigheidssensor en zelfs met je telefoon te bedienen zijn. Ik ben langs geweest bij beide bedrijven en heb daar een erg goede sfeerimpressie gekregen door alle voorbeelden van als het af is. Ik moet heel eerlijk zeggen, twee bedrijven die erg gespecialiseerd zijn hebben mijn tuin echt af gemaakt.