Een lekkage aan het dak van het tuinhuisje, wat nu?

Een tuinhuisje biedt je een groot aantal voordelen! Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je ook in de herfst nog van de tuin kunt genieten. Het tuinhuisje biedt daarbij een fijne opslagplek voor tuinmeubelen als een houten bankje of comfortabele tuinstoelen. Om schade aan het tuinhuisje of de meubels te voorkomen, wil je lekkages in een vroeg stadium aanpakken. Een lekkage kan ontstaan rond de kozijnen van ramen in het tuinhuis, maar bijvoorbeeld ook aan het dak hiervan. Vaak worden tuinhuizen voorzien van een bitumen dakbedekking. Dit materiaal is relatief kwetsbaar, waardoor er scheurtjes of kleine gaatjes in de dakbedekking kunnen ontstaan. In het bijzonder tijdens de herfst, wanneer takken tegen het dak kunnen slaan bij een storm.

Laat een lekdetectie uitvoeren in het tuinhuisje

Om de bron van een lekkage snel te kunnen achterhalen, kan het laten uitvoeren van een lekdetectie interessant zijn. Ook een lekkage opsporen in huis gebeurt tegenwoordig vaak via zo’n lekdetectie. Hierbij maakt men gebruik van verschillende professionele hulpmiddelen, zoals ultrasone trillingen en een thermografische camera. Na afloop van de lekdetectie ontvang je een uitgebreid rapport. Hierin wordt beschreven waar de bron van de lekkage zit. Een loodgieter of dakdekker kan de lekkage vervolgens voor je oplossen.

Probeer het vocht direct op te vangen

Voorkom een ernstige vochtschade, door het vocht zo goed mogelijk op te vangen. Daarbij zou je het dak van een tuinhuis af kunnen dekken met plastic. Een tuinhuis is vaak niet heel hoog, waardoor je aan een ladder voldoende hebt om bij het dak te kunnen. Pas op met het gebruik van zware voorwerpen op het dak. Loop hier bijvoorbeeld niet op en leg er ook geen stenen op. Dit zou voor een verergering van de lekkage in het tuinhuis kunnen zorgen. Hoe is de lekkage in jouw tuinhuis ontstaan?