Een mooie inrichting in de tuin met planten en meubilair

Je ziet bij veel huizen op elkaar lijkende tuinen liggen. Bij het woonhuis een terras, een recht pad naar het schuurtje achter in de tuin. Naast het pad een grasveld. Als je dit mooi en prettig vindt, dan is daar natuurlijk niets mis mee. Maar het kan ook anders. Tuinplanten zijn daarbij onmisbaar. Wil je direct weten welke mooie tuinplanten er zijn? Bekijk dan eens de top 35 tuinplanten die je zeker niet mag missen. 

Inspiratie voor de tuin
In plaats van het traditionele tuinplan te volgen, kun je je ook eens laten inspireren door de wiskunde. Ga eens spelen met vormen. Bijvoorbeeld rechthoekige, vierkante of ronde vormen. Je kunt de gekozen vorm overal in laten terugkomen, in het terras, het tuinpad, of in de bloemen- en plantenperken. Maak om te beginnen een plattegrond van je tuin. Als je hebt gekozen voor de cirkelvorm, dan begin je met het intekenen van het terras. Je kunt dit volledig cirkelvormig maken, je kunt ook gebruik maken van een halve cirkel, zodat je het terras toch kunt laten aansluiten aan de woning. Als je een grasveld wil, teken je ook hier een halve of hele cirkel in op je plattegrond. In een andere cirkel zet je leuke, eenjarige, bloemdragende planten. Zo kun je allerlei thematische cirkels bedenken.

Tuinpad met planten
Een cirkelvormig tuinpad is in de meeste gevallen niet erg praktisch. Ook hier maak je daarom gebruik van deelcirkels. Het pad slingert zich in ronde vormen door je tuin, waarbij je zorgt, dat alle elementen, die je met elkaar wilt verbinden, ook verbonden worden. Tussen de cirkelvormen blijven ongetwijfeld nog stukjes over. Zet hier leuke bomen of heesters. Dit soort plekken kun je ook gebruiken voor het aanleggen van de tuinverlichting, zodat het licht mooi op de cirkelvormen valt. Je kunt ook andere vormen gebruiken: rechthoeken of vierkanten, waarmee je de tuin een wat strakker karakter geeft. Er is van alles mogelijk. Ook het onderhoud van de tuin vraagt aandacht. Niet alleen meubilair maar ook de beplanting. Lees hier verder over de belangrijkste tuinplant tips

Naast planten ook houten meubels in je tuin
Je gebruikt in je tuin het liefst zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Het aller natuurlijkst is uiteraard de natuur zelf: bomen, heesters, bodembedekkers of kruidachtigen mét of zonder bloemen. Daarnaast zul je ongetwijfeld ook andere objecten in je tuin plaatsen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kunststoffen kiezen, maar denk ook eens aan hout!

  • Tuinmeubels
    Bijna in alle tuinen is plaats voor een terras, waar je in alle rust van je tuin kunt genieten. Prettige en comfortabele tuinmeubelen zijn hier heel belangrijk. Er is een ruime keuze in tuinmeubelen. Van goedkoop tot prijzig, van oncomfortabel tot comfortabel. Als je tuinmeubels aanschaft, ga dan ook rustig even proefzitten. Comfortabel hoeft niet duur te zijn. Tot op zekere grenzen is de prijs iets minder belangrijker dan het comfort. Het heeft weinig zin tuinmeubels aan te schaffen, waar je liever niet in gaat zitten.
  • Hout
    Vraag je bij de aanschaf van tuinmeubels ook eens af, welke materialen voor jouw tuin het meest geschikt zijn. Hoewel een kunststof stoel comfortabel en prettig geprijsd kan zijn, kan deze ook een ongewenste dissonant in de aankleding van je tuin zijn. Kijk daarom behalve naar de kunststof meubels ook naar natuurmaterialen, zoals hout. Met behulp van kussens maak je deze tuinstoelen net zo comfortabel.
  • Onderhoud
    Houten meubels zijn over het algemeen robuuster, maar vragen wel wat meer onderhoud. Je zult jaarlijks met olie of beits je meubeltjes moeten behandelen, om ze beter bestand te laten zijn tegen de wisselende weersomstandigheden. Op deze manier kun je jarenlang plezier hebben van prachtige houten meubels in je tuin.