Een specialist in tuinonderhoud inhuren

Voor bedrijven en instellingen is een specialist voor tuinonderhoud inhuren de normaalste zaak van de wereld. Echter bij particuliere tuinen blijft dat achter, en niet uitzonderlijk herkent de eigenaar een ziekte niet of weet hij of zij niet wat er tegen te doen. Voor tuinaanleg is er geen enkele keus meer, door het veranderde klimaat moet je wel een professionele hovenier mee laten denken, de tuin laten ontwerpen, en dan maar ook gelijk zorgen voor tuinonderhoud in Eindhoven.

Bedrijfstuinen zijn redelijk onderhoudsvrij

Het is je misschien al eens opgevallen dat het onderhoud aan bedrijfstuinen niet zo vaak is. In het voorjaar een beetje snoeien en de grond bewerken, en het is klaar voor vele maanden. Hoveniers strooien korrels over de grond waardoor onkruid niet opkomt, en dat moet je in een particuliere tuin maar niet doen. Korrels zijn op zich veilig, maar omdat er in een tuin kinderen kunnen spelen, moet je eigenlijk uit principe geen bestrijdingsmiddelen inzetten. Een specialist in tuinonderhoud inhuren betekent in dit geval dat er specifieke adviezen kunnen komen om de tuin onderhoudsvriendelijk te maken, terwijl het veilig blijft voor mens en dier.

Het begint bij de aanleg van een tuin

Voor een specialist in tuinonderhoud inhuren zit de aanleg van de tuin. In feite is dat het belangrijkste omdat de tuinen van nu anders zijn dan die van vroeger. Vroeger was een tuin egaal, en voor het gemak veel bestrating. Tegenwoordig heeft een tuin minder bestrating maar meer gazon want de bodem moet regenwater kunnen absorberen, en door het niet egaal te maken kan overvloedig regenwater in die put of greppel lopen. Voor de verkoeling tijdens een hittegolf spelen bomen een belangrijke rol. Het streven is naar meer bomen in de stad, en om te beginnen in de eigen tuin. Maar de wortels van een boom kunnen een fundering beschadigen, niet iedere boom kun je dichtbij bebouwing planten. Een professioneel hovenier weet welke boom je in de tuin kan planten, en kan deze onderhouden.

Vaak heeft het financieel voordeel

Als je besluit tot een specialist tuinonderhoud inhuren dan kun je financieel voordeel hebben. Vaak heeft de hovenier adressen van kwekers die voordeliger zijn dan tuincentra. In de vorige alinea staat al over een boom in de tuin, zo’n boom moet ergens gekocht worden. Bij een specialist in tuinonderhoud inhuren zit je ook gelijk in de wereld van kwekers die aan tuincentra leveren. Voor een laag geldbedrag heb jij planten, struiken, en bomen in de tuin staan.

Bron: Tuinkenners.nl