Het beveiligen van uw tuinhuisje

Het is een van de meest vergeten werkzaamheden bij het plaatsen van een tuinhuisje en dat is het beveiligen van uw tuinhuisje. Toch is de beveiliging een belangrijk punt waar u zeker niet te licht over moet denken. Het huisje in de tuin is immers een opbergruimte waar u dure fietsen, machines en gereedschappen in bewaart. Deze spullen wilt u niet een makkelijke buit voor een inbreker maken. Zelfs als u geen dure gereedschappen in uw tuinhuisje bewaart, dan kan een inbreker hier handige hulpmiddelen vinden om uw woning binnen te komen. Het is daarom essentieel dat u de nodige aandacht aan het beveiligen van uw tuinhuisje besteedt.

Hang- en sluitwerk laten plaatsen

De deur van uw tuinhuisje moet goed tegen inbraken beveiligd worden. Dit betekent hang- en sluitwerk laten plaatsen door een slotenmaker. U kunt bijvoorbeeld sloten plaatsen in Woerden die voorzien zijn van een SKGB-keurmerk. De cilindersloten die dit keurmerk hebben verdiend zullen inbrekers een gegarandeerd aantal minuten buiten de deur houden. De beste keuze is een drie sterren certificering van het keurmerk. Als u echter wat geld wilt besparen dan is een slot met een of twee sterren ook voldoende om de deur van uw tuinhuisje te beveiligen. Waar het om gaat is dat een inbreker niet met weinig moeite zomaar naar binnen kan komen.

Buitenlamp met bewegingssensor

Het beveiligen van uw tuinhuisje is niet alleen een kwestie van een gedegen cilinderslot op de deur laten plaatsen. Ook andere factoren dragen bij aan een goede beveiliging. Zo is het bijvoorbeeld ook een goed idee om een buitenlamp met bewegingssensor op de buitenkant van uw tuinhuisje te monteren. Deze lamp komt goed van pas als u in de nacht even iets uit het tuinhuisje wilt pakken, maar zal ook een afschrikkend effect hebben op inbrekers die in het donker hun weg naar de deur maken en plotseling duidelijk zichtbaar in een straal licht staan. Het effect zal zijn dat zij schrikken en snel weg zullen gaan om niet ontdekt te worden. Er zijn in de buurt vast wel tuinhuisjes te vinden die minder goed beveiligd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *