Hoe bouw ik mijn eigen tuinhuis?

Heb jij thuis een hele mooi achtertuin maar heb jij nog geen tuinhuis? Als ik jou was dan zal ik gelijk van start gaan met dit mooie project. Een tuinhuis is super handig en het ziet er ook nog eens leuk uit. Heb jij geen idee hoe je moet beginnen met dit project? Geen probleem! In dit artikel ga ik je alles vertellen van wat er van pas komt bij het bouwen van jou eigen tuinhuis. 

Het ontwerp 

Elk project begint wel met een ontwerp. Voor jou tuinhuis hoef je natuurlijk geen uitgebreid 3D model of een gedetailleerd ontwerp. Het is wel handig als je op papier alle formaten hebt staan en wat voor materiaal je allemaal nodig hebt. Op het internet zijn er ook heel handige tools waarmee je een mooi ontwerp mee kan gaan. Ben je digitaal niet zo handig? Dan is pen en papier de perfecte oplossing. 

Materialen 

Bij het bouwen van je tuinhuis zijn de materialen het allerbelangrijkst. Ga langs de lokale bouwmarkt en leef je uit. Goede tuinpalen is de basis van jouw tuinhuis. Verder moet je ook denken aan een likje verf en wat accessoire. Om jouw tuinhuis nog fancy’er te maken dan moet je ook composiet vlonderplanken gebruiken. Deze planken zijn onderhoudsvrij, het is duurzaam en het verkleurt minder dan hout. 

Handleiding 

Ben je niet zo handig? Dan is het verstandig om wat cursussen te volgen en om handleidingen door te nemen. Op het internet zijn er genoeg cursussen te vinden die jou stap voor stap uitleggen hoe je een tuinhuis kan bouwen. Lukt het eindelijk echt niet? Dan is het verstandig om hulp in te schakelen van een tuinman of een aannemer. 

Heb jij thuis een tuinhuis? Ik ben benieuwd hoe jij hem hebt gemaakt! Laat het mij weten.