Je tuinhuisje leuk inrichten!

Je ziet het vast wel vaker voorbij komen. Een leuk knus tuinhuisje! Het idee is natuurlijk leuk maar hoe kan je zo’n kleine ruimte nou het beste inrichten? Het moet natuurlijk leuk en knus zijn maar ook tegelijkertijd ook praktisch ingericht zijn. Hoe kun je dit nou het beste doen? Hieronder vind je handige tips om jouw tuinhuisje praktisch in te richten voor verschillende doeleinden. 

Verschillende opties

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om je tuinhuisje vorm te geven. Voor de echte tuinier is een tuinhuisje een perfecte oplossing om overdekt te tuinieren. Gebruik een groot stevig werkblad om al je plantjes kwijt je kunnen. Ook is het handig om te zorgen dat je voldoende opslagruimte hebt. Dit kan door middel van planken aan de muur. Je kan je tuinhuisje ook inrichten als een echte relax ruimte. Dit kan je doen door bijvoorbeeld tuinmeubelen kopen en leuke woonaccessoires toe te voegen. Je zou bijvoorbeeld in magazines of pinterest wooninspiratie op kunnen doen voor je tuinhuisje. Je zou je tuinhuisje bijvoorbeeld ook voor gasten in kunnen richten of als hobby of speelkamer. Dus al met al zijn er genoeg mogelijkheden.   

Belangrijke aandachtspunten voor het inrichten

De allereerste en ook belangrijkste tip is gebruik de hoogte! Door heel veel dingen op de grond neer te zetten of te leggen gaat het tuinhuisje heel snel vol staan. Probeer vooral door middel van planken aan de muur de hoogte optimaal te benutten. Probeer je tuinhuisje ook goed te isoleren en goed af te dichten. Als eerste voorkomt dit ongedierte maar is ook beter voor de levensduur van het tuinhuisje. Ook is het prettig als je er veel binnen bent dat het niet continu tocht. Probeer ook genoeg licht te creëren door bijvoorbeeld veel ramen of goede verlichting. En als laatste…  wees kieskeurig in wat voor meubels je kiest (niet te groot, makkelijk te verplaatsen etc.).  

Gratis stockfoto met anoniem, binnen, binnenshuis