Warm bouwmateriaal

Dé klassieker van bouwmaterialen voor het tuinhuis is met verve hout. Het straalt dan ook de meeste warmte uit van alle materialen, omdat het een duurzaam natuurproduct is. Wij zien ook steeds vaker de combinatie van hout en steen  als bouwmaterialen in tuinhuizen terugkomen. Maar wat maakt hout nu zo mooi om mee te werken? 

Uiteraard is het een prachtig natuurproduct. Het is overigens ook een stil materiaal, stiller dan bijvoorbeeld kunststof of metaal. Bedenk maar eens het lawaai van regendruppels op een metalen of houten dak. Het isoleert niet alleen geluid, maar ook tegen de koude. Daarbovenop is hout sterk met een relatief laag eigen gewicht.

hout

Hout leeft

Hout lééft. Hout werkt. En wij werken graag met hout. Het is een erg toegankelijk materiaal en perfect hanteerbaar. Zo trek je in de kortste tijd en eventueel eigenhandig de mooiste bouwwerken op. Zie hoe de nerf loopt, voel ‘m, maar pas op voor de splinters! Hout is in zoveel diverse kleuren en vormen te verkrijgen. Laat je balken of planken op maat zagen bij de houthandel of ga met afvalhout aan de slag. Steigerhout wint ook meer en meer aan populariteit.

Hout werkt en dat geeft ook nadelen: laat de balken of planken niet kromtrekken of verweren. Bescherm het hout. Investeer in goede houtverf, zodat je tuinhuis de tand des tijds overleeft. En geef nu en dan het hout een nieuw likje verf, zo ben je steeds mee met de laatste kleuren en lijkt het net of je een nieuw tuinhuisje in de tuin hebt staan.