Stel je tuinhuis samen en schroef hem als een bouwpakket in elkaar. Materialen als kunststof, maar ook metaal lenen zich hier uitstekend voor. Veel bouwers gaan met metalen onderdelen of zelfs een gehele zeecontainer aan de slag om daarna het “geraamte” aan te kleden met natuurmaterialen als steen of hout. die mix aan materialen schept een verrassend contrast. Metaal wint aan populariteit bij moderne tuinhuizen.

Zeecontainer

Wat dacht je van een kant-en-klare zeecontainer als metalen tuinhuis? Geen poespas met bouwen: je hoeft ‘m enkel waterpas te zetten, eventueel aansluiten op een riolerings- of elektriciteitsnetwerk en je hebt binnen een knip en een wip een nieuw tuinhuis. Op slag meer opslag. Achter de zee container gaat zelfs een ware woonstijl schuil, het zogenaamde “container living” of het “modulaire wonen”. Bij die stijl kleed je een zeecontainer zo in dat hij lekker knus wordt. Ideaal om bijvoorbeeld gasten te ontvangen in je metalen tuinhuis.

metalen tuinhuis

Roest rust: de nadelen van het metalen tuinhuis

Voordat je aan metaal begint als bouwmateriaal, bedenk wel dat er nadelen mee zijn verbonden. Afbladderende verf bijvoorbeeld of erger: roest. Neem daarbij dat metaal absoluut niet isoleert, dus dat je bij je gebruik van je tuinhuis als multifunctionele ruimte ook nog isolatie dient aan te brengen. Maar niet alleen tegen de koude biedt metaal weinig isolatie, ook tegen geluid. Tijdens een plensbui hoor elk druppeltje vallen.