Kunststof als bouwmateriaal

Er is keuze genoeg als je een tuinhuis uit kunststof zoekt. In menig bouw- en tuinmarkt vind je de meest uiteenlopende standaardmodellen terug. Van tuinhuizen, tot speelhuizen voor in de achtertuin biedt een tuinhuis in kunststof een uitweg, maar ook als opbergruimte voor op het balkon of terras. Niet alleen standaard modellen vind je in kunststof, ook voor maatwerk ben je bij dit bouwmateriaal aan het juiste adres. Niet langer vormen hout, metaal en steen de enige  bouwmaterialen met de optie tot maatwerk. Ook kunstof leent zich ertoe. Bouw je zelf? Of laat je het bouwen door professionals? In een handomdraai staat de blokhut, tuinberging, overkapping of tuinhuis recht. Ideaal om je tuinmateriaal in op te bergen. Neem een kijkje bij onze inspiratie-pagina. Maar welke andere voordelen heeft het materiaal kunststof? En hangen er nadelen aan vast?

Tuinhuis uit kunststof

Weinig onderhoud bij een tuinhuis uit kunststof

Het grootste voordeel van een tuinhuis uit kunststof is de onderhoudsvriendelijkheid. In tegenstelling tot hout hoef je kunststof praktisch niet te onderhouden. Vergeet dus het opschuren en in de verf zetten van de kozijnen, deuren of verweerde wanden van het tuinhuis. Kunststof blijft erg lang mooi, in eender welke weersomstandigheid. En tegenwoordig is kunststof op het zicht niet te onderscheiden van een houten tuinhuis. Zo kan u genieten van de uitstraling van een houten tuinhuis, zonder de ongemakken te ervaren van hout als bouwmateriaal. Wil je graag je tuinhuis matchen met de uitstraling van je woning? Dan kun je er altijd voor kiezen om kunststof gevelbekleding aan te schaffen voor een gedeelte van het huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van kunststof gevelbekleding met een hout look of een metallic decor? 

Een bijkomstig voordeel is dat het kunststoffen tuinhuis vaak als een soort van bouwpakket aangeleverd wordt. Volg eenvoudigweg de te volgen stappen en binnen een mum van tijd staat het recht. Voor een relatief laag budget beschik je op korte tijd over een grote opslagruimte in de tuin.

Het nadeel bestaat eruit dat kunststof na een tijd zijn kleur verliest door felle zon en flets oogt.