Meer tuinplezier met een tuinhuis

Er is veel mogelijk met een tuin. Naast planten, bloemen, een vijver of terras zijn er nog volop andere manieren om de tuin in te richten. Van een vogelhuisje tot een tuinkabouter. En als we praktisch zijn mag een tuinhuisje ook niet ontbreken. Waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van houten tuinhuizen?

Zorg voor een goede basis

Zet een tuinhuis niet direct op de grond, door verzakking kan het gebouw flinke schade toegebracht worden. Leg altijd een fundering van beton of bouw op een stenen ondergrond.

Zwenken of schuiven?

Hoewel veel houten tuinhuizen worden voorzien van een scharnierende deur kan met name in kleinere tuinen een tuinhuis met schuifdeur uitkomst bieden. Dit soort deuren zwenken niet uit, wat ruimtebesparend werkt.

Denk in de hoogte

In de tuin wil je iedere vierkante meter optimaal gebruiken. Zo kun je gereedschap op verschillende hoogten hangen, of monteer planken om kleinere spullen te bewaren. Een zeer diep gebouw lijkt veel ruimte te bieden, maar door de opeenstapeling van goederen zullen de spullen tegen de wand na verloop van tijd onbereikbaar zijn.

Hout vergt onderhoud

Hoewel harde houtsoorten een zeer lange levensduur kunnen hebben, is het wel zaak om het hout regelmatig te behandelen. Zo voorkom je uitdroging, ongedierte of het splijten van planken. Het spreekt ook voor zich dat de schroeven, spijkers en andere materialen roestvast zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *