Thuis voetballen is vele malen leuker met een geschikt doel

Sporten is voor allen goed. Het is niet alleen goed, elk mens heeft het nodig. Als je te veel stil zit, dan kan je last van je rug krijgen. Je voelt je dus ook zwakker als je weinig beweegt. Daarom is als volwassene in de ochtend nog even hardlopen voordat je moet werken, of zo af en toe naar de sportschool gaan erg gezond. Het bevordert je humeur, je zit lekkerder in je vel. 

Sporten is gezond voor jong en oud

Kinderen zitten de hele dag op school. Ze hebben natuurlijk wel pauzes, waar ze eventjes lekker kunnen bewegen. Maar sinds steeds jongere kinderen het internet binnen handbereik hebben, hebben de kinderen minder behoefte om met hun vrienden buiten te spelen, maar zien ze hen liever online. Kinderen zitten liever op hun telefoons of Playstations spelletjes te spelen en video’s te kijken dan dat ze naar buiten gaan om te bewegen en het maakt ze ongezond. Hun immuunsysteem wordt zwakker dus worden ze vaker ziek, en dat is nu tijdens de pandemie een ernstig probleem. Veel activiteiten worden gesloten waardoor de kans op bewegen de kinderen wordt ontnomen. 

Motiveer het sporten met geschikte doeltjes

Voetbal vinden vele jongeren leuk en ze oefenen het graag. Om ze te motiveren om beter te worden in de sport, en dus gezond te blijven, kan je als ouder voetbaldoeltjes in de tuin of voor in een park kopen. Kinderen vinden het veel leuker om een partij tegen elkaar te spelen, of op doel te kunnen schieten. Ik raad daarvoor een stalen voetbaldoel aan. Alhoewel ze redelijk zwaar zijn, zorgt dat er wel voor dat ze stevig in hun schoenen staan. Met een hard schot of een harde windvlaag blijft het doel op zijn plaats. Als een kind in zijn eentje op doel wil schieten, dan is het ook leuk om een rebounder te kopen. Hier kan je de bal tegenaan passen zodat je hem perfect voor de volley terugkrijgt. Let er dus goed op dat je kinderen, maar ook jijzelf, genoeg beweging krijgen om gezond te blijven.