Tips om je tuinhuis gezellig in te richten

Haal nog meer uit je tuin, door hier een tuinhuis in te gebruiken! Met een tuinhuis heb je altijd een plekje om je na een zware dag terug te kunnen trekken. Neem je favoriete tijdschrift mee, schenk een drankje in en geniet van de rust die het tuinhuis je biedt! Om maximaal van je tuinhuis te kunnen genieten, is het belangrijk om deze op een gezellige en huiselijke manier in te richten. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende verlichting in je tuinhuis. De verlichting kan aan het plafond bevestigd worden, maar ook als een lichtsliert langs de randen. Houd er rekening mee, dat er voor het gebruik van lampen een stroomvoorziening moet worden aangesloten in het tuinhuis.

Zorg voor voldoende warmte in het tuinhuis

Ook niet onbelangrijk: het moet lekker warm zijn in je tuinhuis. Je wilt hier wellicht ook in de lente en herfst zitten! Veel mensen kiezen voor een elektrische kachel. Door een compact model te nemen, voorkom je dat er onnodig veel ruimte in beslag wordt genomen. Een elektrische kachel is ideaal voor mensen die in huis geen gasaansluiting meer hebben. Heb je deze nog wel, dan zou je kunnen overwegen een leiding van de cv-ketel door te trekken naar het tuinhuis. Een derde manier van veilig stoken is het gebruik van een haard voor je tuinhuis. Lekker knus! Ook in huis is een haard ontzettend gezellig, mits je de schoorsteen regelmatig schoon laat maken door bijvoorbeeld een schoorsteenveger.

Maak je tuinhuis gezelliger met meer groen

Laat het tuinhuis aansluiten bij de inrichting van je tuin. Kies bijvoorbeeld voor een aantal plantenbakken rondom het tuinhuis. In het huisje zelf kun je verschillende bloempotjes met vrolijke planten gebruiken. Zo creƫer je een hele gezellige sfeer in het tuinhuisje! Welke bloemen passen goed bij de uitstraling van je tuin?