Tuin op de schop gooien? Wat zijn de huidige tuintrends?

In 2019 staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Hergebruik van materialen en gerecyclede producten voeren dan ook de boventoon in de tuin aankomend seizoen. Ga je dit jaar jouw tuin volledig op de schop gooien? Hier volgen enkele 2019 tuintrends en tips!

Tuin als verlengstuk woonkamer

Eén van de tuintrends van 2019 is binnen naar buiten halen en andersom. De tuin wordt een verlengstuk van je woonkamer, het is een extra ruimte waar je kunt leven en werken. Het is dan ook belangrijk dat je de sfeer van je interieur binnen naar buiten doortrekt. Raadpleeg een woonwebsite wanneer je ook je interieur binnen een update wilt geven. Zo creëer je een mooi geheel dat in dezelfde stijl doorloopt van binnen naar buiten.

Trek de natuur door naar binnen

Bloemen en planten geven natuurlijk een prachtig mooi uitzicht in de tuin. Maar deze bloemen en planten kunnen als onderdeel van jouw interieur ook voor heel veel sfeer zorgen. Behalve een mooie groene tuin is de trend van 2019 om deze lijn dan ook zoveel mogelijk door te trekken tot in de woonkamer. Het is een heerlijke manier om het heerlijk buiten zitten ook een beetje door te trekken naar binnen. Als dat niet lekker wonen is?

2019 staat voor duurzaamheid

Decoratieve elementen in de vorm van schelpen, keramiek en betontegels zijn verschillende voorbeelden welke de duurzaamheidsgedachte vormgeven. Het geeft de tuin een tikkeltje een onregelmatig en rommelig aanzien. Dit in contrast met de verder overzichtelijk ingedeelde en opgeruimde tuin. Het geeft de tuin anno 2019 hetzelfde visuele contrast die is terug te vinden in het interieur.

Tuintrend kleuren 2019

Het combineren van verschillende interessante materialen en duurzame producten geven dit jaar jouw tuin een smoel. Creatieve toepassingen in combinatie met soberheid en harmonie. Met de 2019 basiskleur zwart en het krachtige kleur groen van de beplantingen is de basis voor een mooie tuin gelegd. Bloeiende beplanting kleuren zijn voor het jaar 2019 de kleuren wit, terra cotta en blauwtinten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *