Vogels moeten nestelen in vogelhuisjes; niet onder zonnepanelen!

Vind jij het ook altijd zo gezellig als er allerlei vogeltjes fluitend in de boom in jouw achtertuin zitten? De vogeltjes doen denken aan de opkomende lente en mensen met vogelhuisjes in de tuin kijken vaak al weken uit naar het uitvliegen van de jongen. Desondanks kiezen lang niet alle vogels ervoor om te gaan nestelen in vogelhuisjes. Ook zijn de nesten te vinden in bomen, onder schuurdaken of in de nok van een boerderij of stal. Echter, een opmerkelijke broedplaats die meer en meer in trek is onder vogels, is onder zonnepanelen. Doordat mensen in toenemende mate namelijk zonnepanelen plaatsen, is dit de nieuwe favoriet onder vogels. Desondanks is dit harstikke gevaarlijk en moet je actie ondernemen om dit te voorkomen of tegen te gaan.

Wat is er gevaarlijk aan vogels onder je zonnepanelen?

Duiven onder zonnepanelen of andere vogels is erg gevaarlijk voor vogels, omdat de nesten de zonnepanelen erg kunnen beschadigen. Scherpe takjes kunnen het folie bijvoorbeeld aantasten en de bedrading kan beschadigd worden door uitwerpselen van vogels. Beschadigen kunnen echter ook leiden tot storingen in het PV-systeem, waardoor het zonnepaneel hersteld moet worden of in zijn geheel vervangen moet worden. Dit kan oplopen tot hoge kosten, maar het kan de vogels ook in gevaar brengen als de schade uit de hand loopt. Uiteraard wil je niet dat dit het gevolg is van kauwen onder zonnepanelen of andere vogels, dus wat kun je hiertegen doen?

Vogelwering voor zonnepanelen

Komt het jou bekend voor dat er vogels nestelen onder zonnepanelen? Dan is het tijd om te investeren in de BirdBlocker. Deze strip van kunststof kan eenvoudig bevestigd worden aan het zonnepaneel, waardoor vogels zich niet meer onder de zonnepanelen kunnen worstelen. Op die manier laat je vogels een andere broedplaats zoeken, waar ze veilig een nest kunnen bouwen en jongen uit kunnen laten komen!