Welk zwembad is het meest geschikt voor je tuin?

aerial photography of empty pool at daytime

Ben je al een tijdje op zoek naar het ideale zwembad voor in jouw tuin, maar weet je niet precies welk type hier het beste bij zal passen? De grootte van je tuin speelt hierin uiteraard een grote rol. Waterwellness geeft in dit artikel een aantal tips voor het kiezen van het juiste zwembad bij je tuin. 

Lange en smalle tuin

Heb jij behoorlijk wat ruimte over in je tuin, maar heeft deze vooral behoorlijk wat lengte en is deze in de breedte behoorlijk smal? Dan is een bouwkundig zwembad hierbij de juiste keuze. Dit type zwembad kan namelijk geheel op maat worden gemaakt en hierdoor is dit het meeste geschikte zwembad, gezien de andere zwembaden bepaalde zwembad maten hebben. 

Luxe uitstraling 

Wil je dat jouw tuin een wat luxere uitstraling krijgt? Dan is een overloopzwembad de beste optie. Dit zwembad loopt namelijk direct van de grond over in het zwembad. Hier zijn dus verder geen randjes of ander obstakels voordat je het zwembad in moet. Dit type zwembad is wat je ook vaak ziet bij de groot vakantie resorts, waardoor je een echt luxe uitstraling hebt in je tuin. 

Natuurlijke tuin 

Houd je van een natuurlijke tuin waar deze uitstraling ook echt naar voren komt? Dan is het zonde om een betonnen zwembad in deze tuin te gaan plaatsen. Dit zou ten koste gaan van de natuurlijke uitstraling. In dit geval is het dan ook beter om te kiezen voor een zwembad met een houten afwerking om het totaalplaatje dan ook echt compleet te maken. Daarbij kun je zelf ook kiezen of het zwembad in de grond moet of met een klein opstapje. 

Zwembad op maat

Twijfel je nog een beetje over het zwembad wat je in de tuin kunt plaatsen? Dan kun je er ook voor kiezen om de specialist advies te laten geven. Op basis van jouw tuin kunnen ze precies aangeven wat er allemaal mogelijk qua plaatsing van het zwembad. Vervolgens kan de zwembadbouwer het zwembad bouwen naar jouw wensen.