Woontrends voor het aankomende jaar

Ken je dat? Je bent de inrichting van jouw huis even helemaal zat. Dan is het tijd om het huis opnieuw inrichten. Maar waar begin je dan? Juist, in de woonkamer. De woonkamer is de sfeermaker bij jou thuis. Als je woonkamer goed is ingericht zal je er het meeste tijd doorbrengen. In deze blog vind je tips en wooninspiratie voor jouw woonkamer.

Tip 1: Duurzaamheid

Duurzaamheid is een zeer actueel thema wat je in het dagelijks leven veel voorbij hoort komen. En het is ook heel belangrijk om duurzaam te leven. Maar wat misschien wel het allergrootste voordeel is aan het duurzaam inrichten van jouw woonkamer is dat het een fijn gevoel geeft. Maar wat maakt het inrichten van jouw woonkamer nou duurzaam? Je kunt rekening houden met een aantal zaken: duurzame materialen (zoals bamboe), je kunt je lampen duurzaam kopen (wat vaak zorgt voor het meest sfeervolle licht) en je kunt je elektrische apparaten zo duurzaam mogelijk kopen.

Tip 2: Natuurlijke tinten

Wat misschien wel de grootste woonkamer inspiratie bron is, is het bos. Als je het bos neemt als inspiratiebron dan kom je vanzelf uit bij tinten die rustgevend en sfeervol zijn. En dat is ook meteen het belangrijkste, jouw woonkamer moet rust uitstralen. De woonkamer moet een plek zijn waar je na een lange dag werken lekker tot rust kunt komen. Zorg dus voor lekker veel zachte tinten zoals: donkerpaars, currygeel en wijnrood.

Tip 3 Comfort

Comfort is helemaal in. En dat komt goed uit! Het is helemaal in om een zo groot mogelijke bank te hebben met veel zitruimte en kussens. Comfort komt dus de eerdergenoemde rust ten goede. Neem dus een lekker hoogpolig tapijt in een van de eerdergenoemde kleuren, en je kunt er weer helemaal tegenaan het aankomende jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *