Zelf groenten verbouwen

Zelf je eigen groenten verbouwen is gezond en ontzettend lekker. Iedereen kan hiermee beginnen en je hebt dus helemaal geen ruime kennis van tuinieren voor nodig. Je kan bijvoorbeeld beginnen door binnen een aantal bakken neer te zetten om hier je groenten in te verbouwen. Dit is vaak een stuk gemakkelijker dan wanneer je direct naar buiten gaat. Aan het verbouwen van je eigen groenten zitten een aantal grote voordelen. Zo is het niet alleen biologisch en duurzaam, maar ook een stuk lekkerder. Daarnaast bespaar je natuurlijk op je boodschappen, omdat je de groenten niet meer hoeft aan te schaffen. Deze verbouw je immers zelf.

Wat heb je nodig?

Wat heb je precies nodig om je eigen groenten te verbouwen? Ten eerste is het handig als je in het bezit bent van een stukje grond, waar je je groentes kunt kweken. Dit kan bijvoorbeeld een stuk van je achtertuin zijn. Als je geen achtertuin hebt, zijn er ook speciale kweekbakken beschikbaar waar je je groenten in kunt plaatsen. Het is belangrijk dat de grond minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt. Voordat je begint met zaaien, is het verstandig om goed te bedenken welke groenten je wilt gaan kweken. Ze hebben namelijk alleen een andere behoefte als het gaat om de hoeveelheid zonlicht en water. Denk hieraan bij het planten van je moestuintje.

Duurzaam en verantwoord

Je wilt je kinderen graag goed en gezond laten eten en hier horen veel groenten bij. Bij grote bedrijven wordt er doorgaans veel gebruik gemaakt van pesticiden om ongedierte bij de groente te bestrijden en om zo de oogst goed te houden. Echter is dit helemaal niet goed voor je. Door zelf je eigen groente te kweken, weet je welke bestrijdingsmiddelen je hierop gebruikt en welke niet. Het verbouwen van je eigen groenten is daarom duurzaam en verantwoord. Ook is het leuk om je kinderen te laten helpen bij het verbouwen, zodat ze veel leren over de verschillende groenten.

Groente kweken in moestuinbakken

Als je een beginnend kweker bent, start dan met groenten die gemakkelijk te kweken zijn in handige moestuinbakken en die je lekker vindt om te eten. Voorbeelden hiervan zijn sla, spinazie, wortelen of courgettes. Deze groenten zijn relatief gemakkelijk te verbouwen en op die manier kan je eenvoudig kennis maken met het tuinieren. Eigen groenten zijn natuurlijk het lekkerste om te eten, omdat ze volledig biologisch zijn. Bij biologische groenten weet je zeker dat er geen gebruik gemaakt is van bestrijdingsmiddelen of andere pesticiden.

Verschillende groenten

Zodra je eenmaal wat meer ervaring hebt met het kweken van je eigen groenten, kan je gaan experimenteren met verschillende gewassen. Er zijn namelijk een heleboel lekkere groenten die je kunt gaan kweken in je eigen moestuin. Sommige hebben een intensieve verzorging nodig en anderen juist helemaal niet. Het is leuk om nieuwe ervaring op te doen door af en toe af te wisselen met de groenten die je gebruikt. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een aantal groenten binnen te kweken in verschillende potten en bakken.

Ook eigen groente kweken? Kijk eens op Vertisign.nl voor alles wat je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *