Een gietvloer in je tuinhuisje

Er zijn nogal wat voordelen op te noemen bij het hebben van een gietvloer in het tuinhuisje. Een gegoten vloer is gemakkelijk om schoon te houden en heeft een goede uitstraling en is oersterk. Gietvloeren van Van Hollandse Bodem zijn erg in trek omdat deze bijna overal toepasbaar zijn, met of zonder vloerverwarming.

De toepassing in je tuinhuis

Een gietvloer in een tuinhuisje is niet alleen mooi maar ook nog eens erg praktisch omdat er geen naden in de vloer zitten. Gietvloeren kunnen in bijzonder veel kleuren worden geleverd, wat ontzettend leuk is om zo je eigen voorkeur toe te kunnen passen. Een gietvloer is sterk en daarom zeker geschikt voor gebruik in een tuinhuisje.

Verschillende typen gietvloeren

Gietvloeren kunnen gemaakt worden van verschillende kunststoffen en daarom is het belangrijk om de juiste vloer uit te kiezen. Temperatuurverschillen zouden scheuren kunnen veroorzaken bij het gebruik van een te harde kunststof. Daarom is een flexibelere gietvloer beter geschikt voor in een tuinhuisje. Een gietvloer gemaakt van epoxy is keihard en kan makkelijker scheuren dan een vloer gemaakt van PU. Epoxy en Polyurethaan zijn kunststoffen met een verschillend karakter. Of er nu wordt gelounged of wordt gesleuteld, een polyurethaan gietvloer voor in het tuinhuisje kan zeker een stootje verdragen.

Materiaal en kleur voor het uitkiezen

Ook bestaan er gietvloeren van rubber die waterdoorlatend zijn. Zo is het dus een optie om bijvoorbeeld de vloer onder een eventueel afdak van een tuinhuisje ook te gieten in een kleur naar eigen voorkeur. Binnen of buiten, het is dus goed mogelijk om in en rondom je tuinhuisje, gebruik te maken van een perfecte gietvloer. Het terras voelt aangenaam aan en is gemakkelijk om schoon te houden en na een regenbui is de vloer in een mum van tijd weer droog. Er zijn dus heel wat praktische voordelen van een gietvloer in en rondom een tuinhuisje.

Gietvloeren zijn er in veel uitvoeringen verkrijgbaar. Van een betonlook tot aan een vloer met paarse of gouden glitters, een gietvloer is modern, sterk en ziet er gaaf uit.

Op deze manier creëer jij dus een strakke basis voor jouw buitenverblijf. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor buiten? Houd Jouw Tuininspiratie dan goed in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *