4x overkapping inspiratie voor jouw eigen tuin

Wil jij graag meer gebruik maken van jouw achtertuin, maar is er geen plek om droog of beschut te zitten? Of heb jij tijdens die hete zomer juist meer behoefte aan wat schaduw? Dan is een overkapping de perfecte oplossing voor jou. Er is veel te kiezen op het gebied van overkappingen, dus we zetten alle opties graag even op een rijtje voor jou. 

Een serre/glazen overkapping 

Door te kiezen voor een serre, ook wel een glazen overkapping genoemd, kun je de waarde van je huis verhogen. Je voegt namelijk een extra leefruimte toe aan de woonkamer. Een ander voordeel hierbij is dat je veel meer lichtinval creëert en altijd zicht hebt op de buitenwereld. Denk er wel aan dat het in de zomer in een glazen overkapping best warm kan worden. Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld screens te laten installeren. 

Een lamellendak 

Het echte vakantiegevoel beleven, gewoon in de achtertuin? Dan zou je zeker moeten kiezen voor een lamellendak. Je kunt een lamellendak namelijk voor een gedeelte sluiten, of lekker openlaten voor meer zonlicht. Zo’n dak, bestaande uit lamellen, heeft namelijk geen brede kolommen, palen, schotten of wanden waardoor je minder zicht op de tuin hebt. Wanneer het regent kun je lekker droog blijven zitten, wat helemaal lekker is met wat hogere temperaturen. Een klein nadeel aan dit soort overkapping is dat je er in de winter niet onder kan zitten, omdat het daar te open voor is. 

Een overkapping van hout

Houd jij van landelijk en natuurlijke materialen? Dan is een houten overkapping een mooie aanvulling op jouw tuin. Met een ruime houten terrasoverkapping zit je bijvoorbeeld op warme dagen heerlijk koel en op regenachtige dagen toch droog. Een mooie loungeset onder de houten overkapping, wat dekentjes en een houtkachel… dat klinkt goed, toch? Daarnaast zijn overkappingen ook mooie blikvangers in de tuin. Wil jij een overkapping van hout laten plaatsen? Kijk dan eens op hoveniersbedrijfstevens.nl.

Een overkapping van aluminium 

Als jij juist meer op zoek bent naar een moderne overkapping, dan is een aluminium overkapping echt iets voor jou. Een overkapping van aluminium ziet er strak uit en is gemaakt van een stevige constructie. Daarnaast kun je ook de aluminium overkapping ook aanvullen met shutters om meer daglicht door te laten. Vergeleken met een houten overkapping komt het minder warm over, dus je moet wel echt van de moderne stijl houden.