Maak je serre lenteklaar!

De natuur ontwaakt

De natuur ontwaakt langzaam uit de lange en koude winterslaap. Koning Winter maakt eindelijk plaats voor nieuw leven. Vanuit de serre zie je de bloemknoppen openspringen en de magnolia’s in bloei staan. Straks zijn de rhododendrons en camelia’s aan de beurt. Ondertussen vliegen de vogeltjes over je serre druk af en aan om hun nestjes te bouwen. paarse krokusDe dagen worden langer, de temperatuur stijgt. Zagen we daar een zwaluw overvliegen? Hoe zalig om al dat natuurschoon in de tuin te zien ontluiken. Tijd om de serre klaar te stomen.

Laat de zonnestralen binnen

Die zitjes op de eerste rij in de serre bieden een uitstekend zicht op de flora en fauna die de volle tooi opzetten. En dankzij de serre kan je, ook wanneer het buiten kouder wordt, lekker binnen genieten met dat heerlijke buitengevoel. En dan is het handig als je door de ramen kan kijken. Laat je de zon binnen? Snel weg met die stoffige ramen, het zonlicht mag binnenkomen!

Weg met Koning Winter

Er waait een nieuwe wind door de natuur. En die neemt nog wat herfstbladeren mee. Veeg ze weg vanonder het prieeltje. Zet de paarse pracht van een vlinderstruik op je terras of snoei ‘m bij. Wees onkruid te slim af en voorkom dat de paardenbloemen en ander onkruid in het zaad schieten. Haal ze tijdig weg, dat bespaart je werk in de zomer.

Planten zetten de sfeer in de serre

Vervang de verdorde bloemen en planten in de bloempotten door fleurige lente- en zomerbloeiers. Wat dacht je van de rustgevende geur van lavendel doorheen de serre? Niet alleen de planten in gele bloemen bij raamje tuin bepalen de sfeer, ook binnen kan je perfect een bepaalde sfeer bepalen. Hang nieuwe planten in een macramé geknoopte plantenhanger en hang een geknoopt macramé wandkleed op om voor de bohemien-look te gaan. Of ga je liever voor dat exotische buitenlandgevoel? Zet grote bloempotten en planten met grote bladeren in de serre, hang eventueel een botanische print aan de wand om de sfeer af te maken. Speel met kleur, materialen en planten. De uitkomst is bevredigend: een heerlijk verpozen met een limonade in de serre met zicht op een propere tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *