Tuin inspiratie, de beste tips:

Je tuin is een van de omgevingen waar je je lekker kan ontspannen en waar je even tot rust kan komen, mits het ingericht is naar jou wens. De aanlegging van sfeer en jou wensen in de tuin zijn cruciaal. Misschien heb je wel precies voor ogen wat jij wil met de tuin of misschien heb je nog helemaal geen idee. Hoe je je tuin aankleedt is aan jou. De volgende tips kunnen je misschien wel helpen bij het aanleggen van jouw prachtige tuin. Benieuwd? Lees dan verder!

Waar begin je met het inrichten?

Je begint bij het begin en je wil de tuin opnieuw inrichten met bijvoorbeeld  bamboeschermen. Dat begint allemaal bij het maken van een plan voor de inrichting van de tuin. Begin met het maken van een ontwerp van de tuin. Als je het beeld van je tuin duidelijk hebt, dan kun je kijken wat er mogelijk is. Ook is het handig om te de lengtes en de breedtes te noteren. Zo weet je precies wat er mogelijk is en of er in die ruimte de dingen kunnen staan die je in gedachte had. 

Ook als je begint met de plannen voor de inrichting is het goed dat je al inspiratie hebt voor wat je in de tuin wil. Inspiratie op doen is een van de belangrijke dinge bij het aanleggen van een geheel nieuwe tuin. 

De meest populaire inrichting van je tuin zijn plekken zoals het terras en het gazon, maar zo heb je er nog meer. De volgende plekken zijn de plekken waarmee je de tuin goed kunt inrichten. De meest populaire plekken zijn: het terras, je gazon, planten en bloemen, houtafbouw, een buitenkeuken en de speelplek van je kinderen. 

Verschillende keuzes maken

Om de juiste keuze te kunnen maken, betreft je tuin, moet je je eerst eens afvragen:’’ wat doe ik het liefste en het meeste in de tuin?” Hou jij van BBQ’en en een glas wijn te drinken? Dan kun je nagaan dat een buitenkeuken en een overkapping niet kunnen ontbreken in jouw tuin. Heb jij kinderen die graag buitenspelen? Dan kun je ook denken aan een hoekje in de tuin voor de kids.

Bij een overkapping en bij de schuttingen is het goed om te kijken naar het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt. Het materiaal moet passen bij de rest van de tuin en het moet handig zijn. Ook kun je denken aan bamboeschermen als decoratie. Deze schermen kunnen dienen als decoratie, maar ook als een afscherming tussen delen van de tuin. 

Het is belangrijk dat je een bepaalde stijl aan houdt en de tuin een geheel houdt. Maak een moodboard met al jou wensen en kom tot een conclusie. Een nieuwe tuin aanleggen is niet moeilijk, maar wel vergt het wat inspanning. Je kunt ervoor kiezen om samen te kijken naar ontwerpen met een specialist. Iemand die je door dit proces helpt en er meer verstand van heeft. Dit hoeft niet, maar voor optimaal resultaat is dit wel een goede optie!